Lichtrood haar met Henna uit Jemen geverfd voor meer vuur!

Gepubliceerd op 26 augustus 2014 om 13:02

Linda heeft van zichzelf lichtrood haar. Het haar is over de jaren heen wat lichter rood geworden. 'Het eerste vuur is eruit', zo schrijft ze ons. Ze heeft bij ons Cassia gekocht voor een mooie gouden gloed, maar overwoog ook pure henna in het haar te doen.

Na het verven van een testplukje was ze eruit en heeft ze de knoop doorgehakt. Ze heeft haar licht roodblonde haar geverfd met pure Henna. Zie hier de resultaten.

(Eigen) haarkleur: lichtrood(blond)
Haar voor de behandeling: 1x kleurspoeling gedaan (vorig jaar)
Gebruikte hennasoort: Henna Jemen
Hoeveelheid: 300 gram
Hoe: henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur)
Hoe lang in het haar laten zitten: 8 uur (met de pasta in het haar gaan slapen)

Bovenste rij: dag 1 na het verven met pure henna
Onderste rij: dag 2 na het verven met pure henna

Bovenste rij: dag 3 na het verven met pure henna.
Onderste rij: dag 4 na het verven (haar is toen gewassen)

Linda heeft is bijzonder dapper geweest en heeft tijdens het haar verven meteen haar wenkbrauwen meegenomen. Met henna kun je nl. ook je wenkbrauwen verven.

Initieel moest Linda wennen aan de fellere vurige kleur van het haar. Wij vinden de kleur ontzettend goed bij haar huid en oogkleur passen. Eerst wilde ze het liever wat lichter hebben. Maar na 1 week schrijft ze ons: "Ik ben inmiddels helemaal blij met mijn haar :) Ik ben nu een week verder en het oranje is ook na mijn laatste foto nog wat verminderd. Ik ben zelfs blij met mijn wenkbrauwen nu de oranje gloed vervangen is door een rood bruine gloed. Ik ga binnenkort een mini beetje indigo toevoegen voor de verf op mijn wenkbrauwen. Ik zag ook dat Amla zorgt voor bruin dus dat kan ik ook een keer met de henna combineren voor mijn wenkbrauwen.
Mijn haar vind ik zeker ook mooi van kleur in het lamplicht van de avond. Het is dan mooi kastanje. Ik ga binnenkort een trial doen voor een tweede gehele kleuring. Ik heb nog een beetje Henna in de vriezer thuis. Het lichter worden ga ik niet doen, ik ben helemaal tevreden. Ik zal zo een foto van gisteravond door sturen, het is het warme, ondergaande zonlicht. Ik heb nog een weekje vakantie tegoed maar ik duim voor mooi weer bij jullie, dat betekent meestal ook mooi weer in België namelijk!"

Linda, we zijn blij dat je de kleur uiteindelijk mooi vindt. Het past echt ontzettend goed bij je! Mooi gedaan!

Links: haar licht blondrode haar in de felle zon. Rechts Linda's haar na 1 week in de warme avondzon.

Op traditionele wijze geverfd met pure henna.