Home » Blog » Natuurlijke huidverzorging » Premium Shea Ghana & Premium Shea Nilotica Zuid-Soedan

Premium Shea Ghana & Premium Shea Nilotica Zuid-Soedan

Gepubliceerd op 30 augustus 2014 om 15:03

Sheaboter kent iedereen, of je het nu zelf gebruikt of niet. Het Goud van Afrikaanse vrouwen, dat zoveel voordelen kent voor de huid, wilden wij graag zelf onder eigen label gaan voeren. Dus we gingen op zoek naar echt goede, ongeraffineerde Sheaboter uit Afrika.

Shea Nilotica van Lululife Zuid-Soedan

 

Tijdens deze zoektocht stuitten wij per toeval op Shea Nilotica. Nog nooit van gehoord! Deze zeldzame boter wordt alleen gemaakt in Oeganda en Zuid-Soedan en is afkomstig van een subvariant van de West-Afrikaanse Sheaboom. Na er veel over te hebben gelezen hebben wij van drie Fair Trade Organisaties die actief zijn Oeganda, samples van de Nilotica boter opgevraagd. Na deze drie samples uitgebreid te hebben geroken, gevoeld en gesmeerd zijn we om: Nilotica Sheaboter is werkelijk een fantastische natuurlijke moisturizer die dus zo uit de noten van de Nilotica boom wordt geperst. 

De Shea Nilotica die wij hebben gekozen is een pure, ongeraffineerde, koudgeperste, Fair Trade en Biologisch verkregen Sheaboter uit Oeganda die roomgeel is van kleur en die bomvol oleïne zit. Deze Shea is uitzonderlijk zacht en smeerbaar. Je huid voelt na het aanbrengen de hele dag zijdezacht en gehydrateerd, echt heerlijke boter. De perfecte pure moisturizer voor je gezicht (alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid en de babyhuid zullen deze boter fantastisch vinden).

 

Helaas is de organisatie gestopt met deze heerlijke Shea Nilotica. We zijn verder gaan zoeken en stuitten op de heerlijke boter van Lululife. Deze boter verkopen wij al jaren. Persoonlijk vinden wij dit de heerlijkste tot nu toe. De boter lijkt nog wat meer op een creme en de textuur is heerlijk smeuïg. Lokaal en handgemaakt door een vrouwencooperatie in Zuid-Soedan die handelen volgens het Fair Trade principe. 

 

Shea Ghana

 

Traditionele ongeraffineerde Sheaboter is een genezende boter met een zeer hoog percentage aan genezende natuurlijke stoffen: 5-17%! En hoe beter de kwaliteit, hoe hoger dit percentage is. Is dit hoog? Ja! Van alle plantaardige oliën en boters bevat West-Afrikaanse Sheaboter het allerhoogste percentage. Om te vergelijken: oliën afkomstig van noten en fruit 1-2%. Als het gaat om voeding, verzorging en genezing staat Sheaboter op eenzame hoogte.

 

Sheaboter is daarom bij uitstek de crème om een droge huid te genezen en om huidproblemen te behandelen en te verzachten. Ongeraffineerde Sheaboter bevat een keur aan genezende ingrediënten inclusief vitamines, mineralen, proteïnen en een unieke samenstelling aan essentiële vetzuren.

Koudgeperste, extra gefilterde, zachte Premium Bio & Fair Trade Shea Ghana

Als Sheaboter wordt geraffineerd zit er geen geur meer in. Echter het proces om de boter te ontgeuren zorgt er ook voor dat meer dan de helft van de belangrijke genezende ingrediënten worden onttrokken uit de boter. Ongeraffineerde Sheaboter is, puur, rauw en behoudt tijdens het productieproces alle genezende eigenschappen.

 

Voor ons is het belangrijk dat de West-Afrikaanse boter ongeraffineerd en vers is met een hoog percentage genezende stoffen. We zijn op zoek gegaan naar een goede producent en hebben deze gevonden in de Savannah Fruits Company in Ghana. Dit bedrijf is aangesloten bij een Fair Trade Organisatie, zodat we zeker weten dat de vrouwen die de noten verzamelen en de boter op traditionele wijze zelf maken, een zelfstandig inkomen verdienen en hun werk- en daardoor vooral hun leefomstandigheden kunnen verbeteren. De Savannah Fruits Company is ook biologisch gecertificeerd, wat garandeert dat de Sheaboter puur is en vrij van chemicaliën. Er is zojuist een nieuwe productieronde in Nederland aangekomen met net bereide, verse, ongeraffineerde en traditioneel vervaardigde Shea. De kwaliteit is super: de boter is zachter dan menig andere West-Afrikaanse Shea, heeft een mooie, lichtgele roomkleur en ruikt zalig naar mild geroosterde noten. De boter is super voedend en maakt je huid glad en zacht.


«   »