Home » Blog » Natuurlijke huidverzorging » Over Lululife in Zuid-Soedan

Over Lululife in Zuid-Soedan

Gepubliceerd op 27 april 2014 om 10:16

Shea Nilotica is een pure, ongeraffineerde boter van een subvariant van de West-Afrikaanse Butyrospermum Parkii: de Butyrospermum Parkii Nilotica. Deze zeldzame boom groeit in Oeganda en Soedan.

De boter is iets anders van vetzuursamenstelling dan de West-Afrikaanse Sheaboter. Shea Nilotica bevat ongeveer 20% meer oleïne en ongeveer 40% minder stearinezuur (onoplosbare delen). Het smeltpunt ligt dan ook lager, tussen de 22 en 26 graden. De boter is zacht en cremig. De geur is heerlijk zacht, lichtzoet naar noten en vanille.

Waarvoor kun je Shea Nilotica gebruiken


Deze heerlijke boter werkt fantastisch als dagelijkse moisturizer of als nachtcrème. Ze trekt, omdat ze lichter is, sneller in dan traditionele Sheaboter. Je huid voelt zijdezacht als je deze boter gebruikt. Ook kun je een beetje boter over de lengtes van je haar verdelen voor hydratatie, glans en voeding van je haar.

 

Lululife

 

Lulu (Niloticaboter in het Soedanees) wordt sinds 1999 door een groep vrouwen uit diverse dorpen in Zuid- Soedan op ambachtelijke wijze gemaakt. Hun coöperatie heet Lulu Works Trust, LTD. Deze groep vrouwen is de enige producent van Soedanese Niloticaboter ter wereld. Ze werken vanuit Kenia en Zuid-Soedan. De boter wordt voor ons altijd vers bereid en geïmporteerd. Wij verkopen Lulu Niloticaboter in violetglas van Miron.


«   »