Home » Blog » Sluitband Louise na de bevalling » Sluitband Louise: een unieke herstelband voor na je bevalling

Sluitband Louise: een unieke herstelband voor na je bevalling

Gepubliceerd op 30 augustus 2014 om 14:11

Als je net bent bevallen en weer op aarde bent beland, zal het je opvallen dat je lichaam héél anders aanvoelt dan daarvoor. Zeker als je voor de eerste keer bent bevallen, herken je je eigen lichaam niet meer terug. 

Je voelt de spieren van je buik en bekken nauwelijks en je zult ook merken dat je veel minder controle hebt over je lichaam.Waarom voel je je zo? Je buik-, bekken- en rugspieren hebben tijdens je bevalling een enorme inspanning geleverd en zijn feitelijk totaal uitgeput. Overbelast. Je hebt weinig tot geen spiergevoel meer en dat voelt zo naar en vervelend! Als je weer voor het eerst zult lopen om bijvoorbeeld naar de wc te gaan, zul je dit gevoel zeker herkennen.

 

Deze instabiliteit zal een aantal weken aanhouden. Je lichaam zal zich moeten herstellen. Je spieren zullen weer op kracht moeten komen. Helaas heb je dit nare gevoel nu net tijdens de mooiste periode van je leven! Je geniet van je prachtige baby, maar je voelt je tegelijkertijd moe en instabiel.

Sluitband Louise voor herstel na de zwangerschap

 

De sluitband Louise geeft een stevige steun om je kwetsbare onderlichaam en haalt het nare, instabiele gevoel onmiddellijk weg. Je voelt je meteen fitter. Zo kun je veel meer genieten van je net geboren baby.

Als je net bevallen bent en bekomen van alle inspanningen, zal het je direct opvallen dat je lichaam heel anders aanvoelt dan daarvoor. Zeker als je voor de eerste keer bent bevallen, herken je je eigen lichaam niet meer terug. Je voelt de spieren van je buik en bekken bijna niet meer. En je merkt ook meteen dat je veel minder controle hebt over je lichaam.

 

Dit alles is ook wel logisch: je buik-, bekken- en rugspieren hebben tijdens je bevalling een enorme inspanning geleverd en zijn feitelijk totaal uitgeput. Zeker als je na je bevalling voor het eerst moet lopen om bijvoorbeeld naar de wc te gaan, bemerk je een enorme instabiliteit en zware moeheid. Bijna alsof je geen onderlichaam meer hebt.

 

Deze instabiliteit zal een aantal weken aanhouden. Je lichaam moet zich namelijk herstellen van alle inspanningen en je spieren moeten weer op krachten komen.

 

Helaas heb je dit nare gevoel nu net tijdens de mooiste periode van je leven! Je geniet van je prachtige baby, maar je voelt je tegelijkertijd moe en instabiel.

 

Waarom is het juist in deze periode zo fijn om sluitband Louise te dragen

 

Je voelt je onmiddellijk fitter en je krijgt direct je gevoel van stabiliteit en stevigheid terug. Het dragen van een stevige steun om je kwetsbare onderlichaam haalt het nare instabiele gevoel onmiddellijk weg. Sluitband Louise is zeer soepel en geeft effectieve steun aan je buikwand. De rechte buikspieren en buikspierpezen worden gesloten. Dit geeft direct een heel fijn gevoel.

 

Nog meer voordelen van het dragen van de sluitband Louise

 

Het fijne van sluitband Louise is dat je organen worden beschermd. Er komt namelijk extra druk op je organen tijdens bijvoorbeeld niezen of draaien in bed. Normaal gesproken vangen de buikspieren deze druk van buitenaf op, maar door de uiteenwijking van je buikspieren liggen je organen bloot en zijn daarom behoorlijk kwetsbaar.

 

Een ander voordeel is dat sluitband Louise tijdelijk de functie van de bekkenbanden overneemt, waardoor je bekken en omliggende spieren zich goed kunnen herstellen. Het is namelijk zo, dat je bekkenbanden tijdens je zwangerschap soepeler worden onder invloed van zwangerschapshormonen. Hierdoor zijn de bekkenhelften tijdens de weeën in staat om te wijken, zodat je baby’tje door het geboortekanaal kan. Er ontstaat een zogenaamd verweekt bekken. Deze verweking vindt plaats bij iedere moeder.

 

Een vierde voordeel is dat de baarmoeder meer op één plaats in je buik wordt gehouden. Je baarmoeder is de eerste week nog zo groot als een meloen. Zij krimpt automatisch onder invloed van het hormoon oxytocine. Bij het draaien in bed (je draait ‘s nachts minimaal tien keer van je linker- naar je rechterzijde) voel je de nog grote baarmoeder heen en weer rollen. Dit rollen is bij een groot aantal net bevallen moeders pijnlijk of op zijn minst hinderlijk. De sluitband vangt het heen en weer rollen van de baarmoeder min of meer op, waardoor het minder pijnlijk of hinderlijk is om te draaien.

 

De sluitband Louise zorgt er ook voor dat je spieren rust krijgen. Niet alleen de overbelaste spieren van je buik, maar ook die van je bekken en rug. Wanneer bepaalde spieren overbelast zijn en hun werk tijdelijk niet meer goed kunnen uitvoeren, zullen andere spieren van het lichaam de functies overnemen. Hierdoor ontstaan vaak blessures door inbalans en overcompensatie. Voor een goed herstel en het voorkomen van problemen in latere jaren, is het belangrijk dat je na je bevalling voldoende rust neemt om overbelaste spieren te tijd te gunnen om te herstellen. Maar in onze drukke maatschappij, waarbij wij als net bevallen moeders vaak niet in de gelegenheid zijn om wekenlang te rusten, is Sluitband Louise de oplossing.

 

Een zesde voordeel is dat je een betere lichaamshouding aanneemt. Gedurende de zwangerschap staat je lichaam in een zogeheten S-lijn. Het dragen van sluitband Louise zorgt ervoor dat je je weer bewust wordt van je lichaamshouding en dat je meer rechtop loopt.


«