Home » Blog » Tips glanzend en gezond haar » Goede kam van Hercules Sägemann

Goede kam van Hercules Sägemann

Gepubliceerd op 30 augustus 2014 om 14:41

Het merk Hercules Sägemann staat garant voor kwaliteit. Dit is dan ook de reden waarom de letters van het merk op elke kam in goud worden gedrukt. 

Anno 2014  Logo Hercules Sägemann

Anno 2020 Logo Hercules Sägemann

Het gouden merk is een symbool voor kammen van exceptionele kwaliteit. Als je de letters leest op de diepzwarte glanzende kam, kun je er zeker van zijn dat het een kostbare ebonieten kam is, gemaakt door de New-York Hamburger Gummi-Waaren Compagnie AG. Sinds 1856 worden deze meesterstukken van kammen vervaardigd in 35 voornamelijk ambachtelijke stappen in samenwerking met de traditionele machines in Hamburg.

Een kam van 100% eboniet

 

Eboniet ontstaat door rubber te vulkaniseren. Het materiaal dat ontstaat na vulkanisatie is zo hard als hoorn of ivoor. Eboniet is veerkrachtig en stabiel tegelijk. Nadat eboniet is gepolijst, is het oppervlak bijzonder glad. Het gehele oppervlak van de kam wordt perfect geslepen en gepolijst. De kam heeft nergens randjes of braampjes. Je haar blijft in tact en wordt niet beschadigd, zoals dat wel het geval is bij het merendeel van plastic kammen. Dit maakt de kam van Hercules Sägemann erg bijzonder. Een ander kenmerk van de kam is dat deze hittebestendig is en niet kapot gaat van bijvoorbeeld chemische haarbehandelingen.

 

Hoe wordt de ebonieten kam precies vervaardigd?

 

Eboniet ontstaat door rubber te stomen met heet water. De zachte structuur van natuurlijke rubber gaat door toevoeging van zwavel (een zuurvormend, in de natuur voorkomend mineraal) en lijnzaadolie, een verbinding aan. Door hete stoom toe te voegen verandert de zachte rubber in een materiaal dat elastisch en toch dimensionaal erg stabiel is. De diepzwarte kleur ontstaat tijdens het stoomproces.


De rubber, samen met de zwavel en de lijnzaadolie, wordt in de mal van de kam gelegd en door twee metalen folies in de kamvorm gedrukt. Hierna wordt hete stoom toegevoegd. De metalen folie wordt daarna verwijderd en de rubber is veranderd in eboniet.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.