Pure Henna op Grijs Haar!

Gepubliceerd op 29 augustus 2014 om 12:27

We krijgen veel vragen van klanten die grijs haar hebben en willen weten of de Henna die wij verkopen, grijs haar dekt. Ook zijn ze dan nieuwsgierig naar de kleur van onze pure henna op grijs/grijswit haar.

Mijn moeder heeft zoals jullie inmiddels waarschijnlijk weten, het haar geverfd met een Henna indigo mix (50%). Ze heeft mahoniebruin haar. Maar ze heeft besloten, omdat ze de kleur van pure henna op grijs toch wel heel mooi vindt, al het donkere haar te laten uitgroeien en alleen nog maar te verven met pure henna (Jemen).

 

(Eigen) haarkleur: donkerbruin met mahoniegloed in de zon
Haar voor de behandeling: ongeverfd grijs haar (rest met hendigo mix geverfd)
Gebruikte henna- en indigosoort: Henna Jemen
Hoeveelheid:2 x 200 gram (volledige haarbehandeling)
Hoe: henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur), daarna Indigopasta toevoegen en aanbrengen
Hoe lang in het haar laten zitten: 8 uur
Behandeling herhaald: Ja. 1 week later


Ik heb het haar van mijn moeder nu tweemaal in zijn geheel met pure henna geverfd. Op traditionele wijze, dus eerst de hennapasta aangemaakt met citroensap en lang laten rusten (8 tot 10 uur). Zodat er veel kleurmoleculen vrijkomen. Daarna het hele haar dik ingesmeerd. Lange inwerktijd: 8 uur. De kleur van de uitgroei op de foto's is het resultaat van 2x verven met pure henna uit Jemen.

 

Als je het maximale uit je Henna wilt halen: Henna kleurt lang door! We hebben mijn moeders haar na het uitwassen van de pasta 7 dagen lang niet gewassen. De kleur werd zelfs na 6 dagen nog een nuance donkerder.

 

Mijn moeder zal een zeer moderne Dip Dye krijgen over een paar maanden ;-) , wanneer de uitgroei tot op de helft is gekomen. Ze zal een tijdje met twee kleuren haar rondlopen, maar dat deert haar niet. Het zal het komende jaar helemaal uitgroeien. Ik zal in de loop van het jaar nog meer foto's van het haar maken.

 

Ik heb de foto's zo naturel mogelijk geschoten. Steeds de kleur in het echt vergeleken met de kleur zoals de foto's die weergeven. De kleur op de foto's is de kleur zoals het haar er in het echt uitziet (uit de zon en in de zon). Als we de kleur mogen omschrijven: ergens tussen warm donkerkoper-kastanjerood.