Haarmasker bij seborrïsch eczeem hoofdhuid

 

Seborroïsch eczeem komt niet alleen voor bij baby's (berg op het hoofd), maar ook soms bij pubers en ouderen. Men vermoedt dat de oorzaak ligt in een veranderende hormoonhuishouding. Vaak is deze aandoening blijvend.

 

Kenmerken zijn rode vlekken, wat plakkerige, gelige of witte kleine schilfertjes en jeuk op de hoofdhuid en bij de haarlijn. Het wordt veroorzaakt door een gist met de naam Malassezia Furfur (Pityrosporum ovale) die ontstekingen in de huid aanwakkert. Er is een aantal plantpoeders dat bewezen werkt bij Seborrïsche dermatitis als het gaat om de vermindering van de klachten. Dat zijn Amla, Aloe Vera bladpoeder, Eucalyptus Globulus en Wrightia Tintoria Roxb *. Wij verkopen op dit moment alleen Amla, Aloe Vera bladpoeder en Eucalyptus Globulus. 

 

Maak een pasta met Aloe Vera en Amla met gedestilleerd water. Smeer hiermee de gehele hoofdhuid in. Laat een half uur intrekken. Daarna goed en lang afspoelen. Masseer de hoofdhuid schoon. Daarna een azijnspoeling.

 

Smeer de huid tussen behandelingen in met Zwartzaadolie en etherische olie van Eucalyptus. Dit houdt de groei van deze schimmel tegen.

 

Ook zouden Cassia Auriculata en Neem erg goed werken.

 

Bronnen

https://www.e-ijd.org/article.asp?issn=0019-

https://www.e-ijd.org/viewimage.asp?img=IndianJDermatol_2006_51_2_145_26942_1.jpg

https://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatosen/ptxt/PityrosporumInfecties.htm

 

Onderstaand een selectie van de beste werkende poeders ter verlichting van Seborroïsch eczeem.

Wat zijn de globale verschillen?

 

 

  • Aloe Vera met salicylzuur, fijn bij een onreine huid. Tevens Vitamine A, B1, B2, B3, B6, B12, C, E en foliumzuur
  • Amla, Bibhitaki en Haritaki werken ook bij jeuk en pukkeltjes
  • Cassia Auriculata bevat een anthrachinon derivaat genaamd: chrysophanic zuur (1,8-dihydroxy-ethylantrachinon), ook wel Chrysophanol genoemd. Chrysophanol is een schimmelisolaat en een natuurlijk anthraquinon. Deze anthraquinon doodt schimmels en bacteriën. Effectief bij de behandeling van bijvoorbeeld acne, schimmels en bacteriën
  • Manjistha werkt sterk antibacterieel, ontstekingsremmend en huidzuiverend
  • Neem werkt tevens goed bij eczeem en ontstekingen
  • Ziziphus reinigt én verzorgt zonder de talgproductie te verstoren