Ayurvedische poeders - alle

Hier vind je ons huidige assortiment Ayurvedische poeders die je kunt gebruiken voor de volledige verzorging van je huid en haar. Een aantal kun je ook als supplement innemen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Klik dan op een van de buttons om te filteren op product- en haartype.

Kwaliteit

 

We betrekken onze poeders al tien jaar van dezelfde fabrikant in India. Deze fabrikant heeft een zeer uitgebreid ultramodern machinepark om de poeders rechtstreeks vanaf eigen landbouw te verwerken. De kwaliteit van de maling en de bio poeders is hoog te noemen. Bio gecertificeerd, ultrafijn gemalen, gemakkelijk uitspoelbaar, altijd vers met veel voedingsstoffen. De meeste poeders zijn  minimaal twee jaar houdbaar na aankoop omdat de poeders dubbel vaccüum zijn getrokken. Lichtvrij en luchtdicht. 

Wat kun je zoal doen met de poeders?

 

100% natuurlijke Ayurvedische shampoo

Je kunt met een aantal poeders je haar wassen. Zo maak je met Ziziphus een compleet 100% natuurlijke shampoo. Doe een halve tot drie eetlepels (afhankelijk van de lengte van je haar) in een hoge beker. Voeg warm water bij. Roer goed en klaar is de shampoo. Ziziphus maakt je haar en hoofdhuid schoon op een dusdanige wijze, dat je hoofdhuid en haren niet meer uitdrogen. De hoofdhuid zal minder talg produceren. Je hoofdhuid zal minder snel vet worden. Gevolg is dat je het minder vaak hoeft te wassen. Wat ten goede komt aan je hoofdhuid en haar (en portemonnaie). 

 

100% natuurlijke Ayurvedische shampoo-conditioner

Is je haar erg beschadigd door bijvoorbeeld verf of permanent, zal het behoefte hebben aan o.a. proteïnes, vitamines en vet. Voeg dan aan je shampoo conditionerende poeders bij. Zo bevat Moringapoeder eiwitten en vetzuren (o.a. omega 9) en Shikakai verzachtende stofjes die de doorkambaarheid van je haar vergemakkelijken. Bhringraj legt een versterkend laagje om het haar. Een paar procent van één of een aantal conditionerende poeders is al voldoende om een super shampoo-conditioner te maken. Dit is slechts één voorbeeld van wat je zoal met deze fijne poeders kunt doen.

 

Als je de Ayurvedische manier van wassen eenmaal hebt ontdekt, wil je nooit meer terug naar het wassen van je haar met een reguliere shampoo. Het is een verschil van dag en nacht als het gaat om glans, zachtheid, doorkambaarheid, volume, aantal keren wassen, enzovoort enzovoort.

 

100% natuurlijk Ayurvedisch haarmasker

Om maximaal profijt te halen van de geweldige eigenschappen van elk poeder, kun je ook met een paar poeders een haarmasker maken. Je kunt 1 tot 2 poeders voegen aan wat yoghurt. Meng poeders en yoghurt tesamen. Verdeel over het droge haar. Laat het masker een 20 minuten of langer inwerken. Goed uitspoelen en was daarna je haar.

 

100% natuurlijke Ayurvedische cleansing lotion 

Lees in ons artikel Exfoliant met AHA en BHA - natuurlijke peeling alles over het maken van je eigen cleansing lotion al dan niet fruitzuren en salicylzuur erin. Een aantal poeders heeft als eigenschap de huid te exfoliëren, wat de huidvernieuwing zal bespoedigen. Zeker ook handig als je wat ouder bent en je op zoek bent naar een meer stralende huid.

 

100% natuurlijke Ayurvedische toner

Toners gebruik je na het reinigen van je gezicht. Een toner:

 

  • geeft een vitamine C boost, omdat de meeste toners met een of meerdere fruitzuren worden gemaakt
  • haalt de laatste restjes vuil van je gezicht weg
  • sluit de poriën en bereidt de huid voor op de verzorging

 

Zorg ervoor dat je PH-strips in huis hebt om de PH-waarde te meten! De PH moet tussen PH 5-6 liggen.

 

Is het moeilijk om een toner te maken?

Neen! Het meest simpele: doe één mini-snufje van één fruitpoeder in een eierdopje. Voeg 2 eetlepels water bij. Even roeren en gebruiken. Voor eenmalig gebruik.

 

 

Meer suggesties volgen....