Home » Sesamolie - Paraguay

Sesamolie - Paraguay

€ 5,85

Koudgeperste Sesamolie van de ongeroosterde biologische zaden van de eenjarige bloeiende plant Sesamum Indicum.

 

Met 5 verschillende belangrijke vetzuren een ware, betaalbare traktatie voor je huid.

 

Koudgeperste Sesamolie - Paraguay

Sesamolie bevat naast alle belangrijke vetzuren ook vitamine E en fenolen die een anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking hebben. Fenolen vallen onder de groep Flavonen die bestaan uit flavonoïden, polyfenolen, fenolen.

 

De belangrijke stofjes in sesamolie zijn pinoresinol, sesamine, sesamoline, sesaminol en sesamol. Lees meer over de anti-oxidatieve en ontstekingsremmende werking van deze stofjes hier Werking Sesamolie.

Ingrediënten

 

100% pure, ongeroosterde, ongeraffineerde en koudgeperste Sesamolie van eerste persing. Biologisch geproduceerd in Paraguay.

 

Houdbaar tot


1 november 2022

 

Vetzuursamenstelling

Linolzuur 45%
Oliezuur 35%
Palmitinezuur 7%
Palmitoleine vetzuur 7%
Stearinezuur 5%

Verdere kenmerken

 

Kleur: licht geel-goud
Geur: licht nootachtig, naar sesam

 

Huidtype

 

alle huidtypes

 

Gebruiksaanwijzing

 

  • Solo of samen met andere oliën te gebruiken voor het gezicht.
  • Als massage-olie.
  • Als haarverzorging voor, tijdens of na het wassen.
  • Als pre-conditioning voor het wassen van je haar. Maak 1 eetlepel olie warm. Doe de olie op je droge, gekamde haren. Laat het 10 minuten inwerken. Was daarna je haar zoals je gewend bent.
  • Als olie tijdens het wassen van je haar. Doe een halve theelepel bij je shampoo en was hiermee je haar.
  • Als conditioner na het wassen. Doe 1-3 druppels (kort, middenlang, lang haar) in je handpalm. Verdeel de olie over je handpalmen. Masseer de olie licht door de onderste helft en punten van je haar. Dep de laatste olie op de bovenkant van je haar. Kam daarna je haar door.