Mijn eigen haar geverfd met Henna uit Jemen

Gepubliceerd op 1 augustus 2014 om 14:17

Heel vroeger, toen ik nog jong was ;-) heb ik mijn haar ook geverfd met Henna uit een Oosterse winkel. In die tijd was er nog geen Body Art Quality Henna beschikbaar. Of misschien ook wel, maar wist ik dat niet. De henna was grover gemalen. Soms vond je ook zand, stukjes steen of tak in water als je je haar uitspoelde.

(Eigen) haarkleur: Bruin en donkerbruin
Haar voor de behandeling: ongeverfd
Gebruikte hennasoort: Henna Jemen
Hoeveelheid: 500 gram
Hoe: henna Jemen aangemaakt met citroensap en 8 uur laten rusten (afgedekt en op kamertemperatuur)
Hoe lang in het haar laten zitten: 8 uur

Twintig jaar later is de markt voor henna enorm veranderd: Body Art Quality Henna is nu wel verkrijgbaar en daar was ik wel heel blij mee. Ik zocht deze henna voor mijn eigen haar, maar ik kon het in Nederland op dat moment (2013) niet vinden. Uiteindelijk heb ik de Rajasthani henna uit het buitenland (U.S.A.) besteld. Na 1 maand wachten kwam het binnen. Rajasthani Henna. Oh, wat was ik er blij mee! Ik maakte de pasta conform de instructies die erbij zaten met citroensap aan. De pasta was zo romig en smeuïg. De henna was zo fijngemalen. Jippiee! Ik was enorm in mijn nopjes met mijn geverfde haar! Mijn haar veranderde in (naar mijn idee) saai bruin haar met grijze slapen en 100 grijze haren bovenop in een prachtige bruinrode tint. En als ik in de zon stond, leek mijn haar wel te schitteren.

 

Ja, ik was meteen hooked. En mijn haar voelde na de eerste behandeling en een paar wassen direct zachter. Die glans en die kleur vond ik zo mooi! Doordat het zo fijngemalen is en alleen een deel van de (beste) bladeren van de hennaplant wordt gebruikt, is Body Art Quality Henna heel sterk en krijg je een mooie kleuring. En als de henna ook nog eens uit India (Rajasthani gebied heeft het warmste klimaat) komt, heb je hele sterke kleurmoleculen.

 

Ook kwam ik erachter na veel googelen dat er ook zoiets bestond als Henna uit Jemen. Dat gold als De sterkste Henna van de wereld. Die wilde ik ook graag proberen. Maar ook die was nergens in Nederland te koop. Grrrr. Na een lange zoektocht heb ik een fijne leverancier gevonden met eigen hennavelden en heb wat pakjes besteld voor mijn eigen haar. Ook deze henna is zeer fijngemalen, is wat donkerder van kleur (meer lichtmosbruin) en heb toen binnen 2 weken mijn haar met deze henna geverfd. Nou ik was nog meer in mijn nopjes! De 2e keer dat ik mijn haar verfde met Henna, was de kleur nog dieper geworden. We hebben een winkel Louland. En we verkopen al het fijne pure merk Raw Gaia. Dus goede kwaliteit Henna zou daar goed bij passen. En ik vond gewoon dat iedereen die van henna houdt, moest kennismaken met deze henna uit Jemen en India. Beide behoren tot de sterkste hennasoorten.

 

En daarbij moesten er nog veel meer mensen zijn die net als ik, van pure en sterke henna houden en het niet konden vinden. Inmiddels is gebleken dat ik niet alleen sta. Dagelijks spreek ik mensen die het chemisch verven helemaal zat zijn omdat de kleur zo snel vervaagt en hun haar totaal uitgedroogd en verwoest is. Laat ik ook de (beginnende) grijsaards (zoals ik ook ben) niet vergeten, want ook voor deze groep blijkt pure sterke Henna, dan wel gecombineerd met Indigo, een geweldige uitkomst te bieden.

 

En het mooie is: Henna vervaagt niet of nauwelijks! Zeker als je je met natuurlijke zeep zonder agressieve stoffen je haar wast, blijft de kleur onaangetast. Indigo vervaagt heel heel langzaam. Bij gebruik van haarzeep duurt het zo'n 2 tot 4 maanden voordat de indigo ietsje lichter wordt.

 

Van dof, droog, levenloos en/of grijs haar naar schitterende kleuren vol glans en leven. Telkens als we weer iemand hebben blij gemaakt met een nieuwe look en gezonder haar zijn we zelf ook weer zo blij! En telkens weer verrast, als we foto's ontvangen, hoe het haar weer begint te glanzen en wat een geweldige kleuren henna en/of indigo opleveren bij de diversiteit aan haarsoorten en -kleuren.

 

Groetjes!
Talitha