Amla toevoegen voor koelere bruintinten

Gepubliceerd op 15 mei 2015 om 13:50

We zijn heel erg blij met de foto's ontvangen van Barbara. Ze zocht henna en kwam bij ons terecht. Haar haar is jarenlang erg droog geweest. Ze was al overgestapt op een natuurlijke haarverf van verschillende plantenmengsels. Maar zocht een betaalbaarder alternatief. Ze wilde een tint zoals bijvoorbeeld goudbruin of asbruin.

(Eigen) haarkleur: lichtbruinachtig met hier en daar wat grijs
Haar voor de behandeling: chemisch geverfd, daarna natuurverf
Gebruikt: 60% henna, 40% indigo en 30 gram Amla op elke 100 gram Henna
Hoe lang in het haar laten zitten: 6 uur
Barbara is begonnen met het verven van trial plukjes. Het resultaat van het geverfde plukje kun je op de foto zien. Ze heeft de mix 6 uur lang op de testplukje gehouden. Ze heeft uiteindelijk gekozen voor een mix van 60% henna en 40% indigo en 30 gram Amla op elke 100 gram henna.

Amla, Indigo en Henna aangemaakt door Barbara voor een koelere bruintint

Links: Barbara's haar voor het verven. Rechts: helaas was het de eerste keer niet gelukt zoals bij het trialplukje. Per abuis was de indigopasta bewaard in de diepvries. Maar dan verliest indigo zijn kleur voor een groot deel.

Barbara's haar na de 1e behandeling.

Ze kwam er gelukkig achter. Barbara verft inmiddels alweer een tijdje met onze henna, indigo en amla.

Links: Barbara's gwenste koelere bruintint. Rechts: ook een keer een warmbruine tint gekregen.

Barbara: "Helemaal tevreden met mijn haarkleur. Met half henna, half indigo had ik 100 gram pasta. Daar heb ik nog 25 gram amla bij gedaan. En nu ben ik van het rode af en ben heb ik bruin haar. Ik heb al veel mensen naar je site door verwezen! Ik vind het best mooi nu. Mijn vriend ook. Het is nu zo makkelijk geworden. Inzepen, spoelen met azijn en het is zacht en glanzend. Dus ik ga mijn haar echt niet meer wassen met die troep ! Blij dat ik eindelijk van die bos stro af ben:-) Nu kan ik het mooi lang laten groeien !"

 

Barbara bedankt voor je fotoverslag en je verhaal. We zijn er heel blij mee :-)