Home » Blog » Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijke huidverzorging

Wekelijkse Ayurvedische dieptereiniging

Ook delen wij graag een paar gemakkelijke recepten voor een wekelijkse Ayurvedische peeling van het huidoppervlak én de poriën. Tevens leggen we het reinigen met olie uit voor een gemakkelijke verwijdering van make-up, vuil en talg.

Lees meer »

Dagelijkse Ayurvedische gezichtsreiniging

Wat is het effect van dagelijks je huid reinigen met verse plant- en fruitpoeders? Om de poeders goed te kunnen testen, hebben we 10 weken lang niets anders gebruikt dan dagelijkse gezichtsreinigers en tweewekelijkse yoghurtmaskers. 

Lees meer »

Face & Body Brushing voor een gezonde huid

Prachtig hoor zo’n brush, maar waar is het nou eigenlijk goed voor, dat brushen? In mijn speurtocht naar fijne haarborstels stuitte ik ook een paar keer op het fenomeen “dry brushing” oftewel het – droog – borstelen van je huid.

Lees meer »

Ongeroosterde Arganolie transformeert onze huid

Ongeroosterde verse Argan olie geïmporteerd uit Marokko. De producente van de Arganolie is een vrouwelijke onderneemster uit Marokko. Zij produceert al 7 jaar een hele mooie verzorgingslijn met Argan olie. Ik heb er meerdere uit Marokko ontvangen. Deze sprong er qua geur en versheid met kop en schouders bovenuit. 

Lees meer »

Over de fabrikant van onze Shea Ghana

De Savannah Fruits Company is een Ghanees bedrijf, in Tamale in het midden van de Savannah van Noord-Ghana. Het bedrijf is opgericht in 2006 door o.a. een Nederlander met een wel heel toepasselijke naam: Bart Boterman!

Lees meer »

Over Lululife in Zuid-Soedan

Shea Nilotica is een pure, ongeraffineerde boter van een subvariant van de West-Afrikaanse Butyrospermum Parkii: de Butyrospermum Parkii Nilotica. Deze zeldzame boom groeit in Oeganda en Soedan.

Lees meer »

Sheaboter, de ultieme huidgenezer

Toen we voor het eerst Sheaboter ontdekten waren we direct verkocht. Wij zijn inmiddels groot fan van Sheaboter. Na de eerste keer gebruiken begrepen we pas echt hoe geweldig en verzorgend deze speciale boter eigenlijk is.

Lees meer »