Exfoliant met AHA en BHA - natuurlijke peeling

Gepubliceerd op: 12 augustus 2022 |Gemiddelde leestijd: 8 minuten | Bijgewerkt op: 19 augustus 2022 | Geplaatst in Huidverzorging op natuurlijke wijze

Wist jij, dat een exfoliant oftewel een peeling met AHA en BHA op de meest natuurlijke wijze nét zo effectief werkt als duurdere exfolianten? Lees in dit artikel hoe je je huid zacht, schoon en diep gereinigd krijgt met melkzuur, fruitzuur en salicylzuur rechtstreeks uit de natuur.

 

Lees ook over onze nieuwe, 100% natuurlijke Cleansing Lotion gemaakt met verse blad-, fruit- en wortelpoeders vol voedingsstoffen voor je huid.

Omdat deze AHA, BHA en PHA bevat, werkt deze als een lichte exfoliant. Ook hebben wij een aantal simpel te maken recepten voor reinigings-lotions om zelf aan de slag te gaan.

 

Tevens lees je in dit artikel hoe je met pure olie make-up van je gezicht verwijdert.

Natuurlijk exfoliëren met salicylzuur - BHA in Aloe vera plantpoeder voor verstopte poriën

Natuurlijke Cleansing Lotion

 

Na een half jaar uitvoerig combineren en testen van diverse plant-, fruit- en wortelpoeders zijn we super trots op onze nieuwe natuurlijke cleansing lotions! We hebben een 100% natuurlijke Cleansing Lotion 25+ voor de jongere huid. Ook hebben wij een natuurlijke Cleansing Lotion 40+ voor de oudere huid.

 

We verkopen al jaren diverse plant- en fruitpoeders. We kennen de meeste bijzondere eigenschappen van elke soort. Tóch was het niet eenvoudig om een perfecte cleansing lotion te maken die je huid reinigt zonder uit te drogen en die kalmeert en verzacht. Met één of twee ingrediënten kun je al vrij snel een eenvoudige heerlijke lotion maken. Je vindt verderop dan ook een paar leuke recepten om eens te proberen.

 

Wil je echter een volwaardige cleansing lotion, kan het lastig zijn om de perfecte balans te vinden. Een gram van dit of dat poeder geeft op langere termijn al snel een mogelijke onbalans. Onze nieuwe cleansing lotion is samengesteld uit tien verschillende plant-, fruit- en wortelpoeders in een speciale verhouding om de huid te reinigen zonder uit te drogen.

 

Zoek je een natuurlijke gezichtsreiniger die je gezicht elke dag weer een schoon en verzorgd gevoel geeft, dan raden we je aan om onze nieuwe cleansing lotion een keer uit te proberen.

Eigenschappen van onze natuurlijke Cleansing lotion

 

Plant - en fruitpoeders zuiveren de huid op zachte én effectieve wijze en geven zoveel extra.

Deze reinigingslotion is speciaal samengesteld om:

 

 • de huid zacht te zuiveren zonder deze uit te drogen of te irriteren;

 • de huid te kalmeren;

 • de vochthuishouding in balans te brengen;

 • de talgproductie in balans te brengen;

 • de poriën te verkleinen;

 • pigmentvlekjes of donkere plekken lichter te maken en een oneffen huidtint te egaliseren;

 • de afbraak van collageen en elastine te vertragen.

 

reinigingslotion 100% natuurlijk, gemaakt van plant-, wortel en fruitpoeders biologisch

De natuurzuivere cleansing lotion voor de jongere of oudere huid voorziet de huid van een dagelijkse verse portie vitamines A, B1, B2, B3, B6 en B12, C en E, flavonoïden, polyfenolen, vetzuren, aminozuren, enzymen en peptides. De cleansing lotions hebben van nature kleine hoeveelheden AHA en BHA en zelfs PHA. De cleansing lotion exfolieert heel zacht.

 

AHA ‘s (fruitzuren en glycolzuur in Hibiscus)

BHA (salicylzuur in Aloe Vera)

PHA (poly hydroxyzuur te weten gluconolactone in Hibiscus).

 

Als je de natuurlijke lotion gaat gebruiken, zul je net als ons, merken hoe schoon en gehydrateerd je huid na een tijdje aanvoelt. Zachter en minder droog. In de loop van de weken worden de poriën schoner, kleiner en wordt de huidtextuur gladder en zachter. 

Zoals eerder gezegd, geven we je verderop in dit artikel een paar simpele, maar fijne recepten om zelf een cleansing lotion samen te stellen.

Exfoliant met fruitzuur of melkzuur (AHA’s) en of met salicylzuur (BHA)


We adviseren je ook om je huid een wekelijkse peeling oftewel te exfoliëren met AHA's en/of BHA te geven. Deze zuren die het huidoppervlak glad maken vind je in 100% natuurlijke producten.

Exfolieer oftewel peel met AHA's - één keer per week


AHA’s - Alfa-Hydroxy Acids - zijn zuren die van nature te vinden zijn in yoghurt (melkzuur) en fruit (fruitzuur). Amla, Bibhitaki, Haritaki en Shikakai bevatten van nature fruitzuren. AHA's zijn in staat om de dodehuidcellen op te lossen en hiermee het vernieuwingsproces van de huid te versnellen.

 

Het gebruik van melkzuren en fruitzuren is een zachte, maar effectieve manier om de ouder wordende huid van het gezicht een egaler en frisser aanzien te geven. Het zijn exfolianten en exfoliëren de opperhuid. De AHA's lossen de oude huidcellen op, waardoor met name het huidoppervlak zachter en schoner wordt. 

 

Fruit- en melkzuren lossen de huidcellen het meest effectief bij een PH-waarde van 3,8. De PH-waarde van volle yoghurt is 4.0. Door Amla of Shikakai toe te voegen, bereik je de ideale PH-waarde van 3,8. *

Bio Amla poeder fijn gemalen met fruitzuren voor een natuurlijke peeling van de huid

Reinig verstopte poriën met BHA een keer per week

 

Ook is een wekelijkse, natuurlijk gezichtsmasker met BHA aan te bevelen. BHA staat voor Beta-Hydroxyzuur. Dit zuur is in staat om ook in olie of talg door te dringen. Om die reden wordt BHA ingezet om de poriën dieper te reinigen.

 

Heb je witte meeëters of blackheads? Deze laatste zijn bruinzwarte, geöxideerde en ingedroogde meeëters die lastig zijn te verwijderen. Je vindt deze kleine blackheads als zwarte stipjes op onder andere op je neusvleugels. 

Regelmatig gebruik van BHA zal ervoor zorgen dat de verstopte zwarte talg wat losser in de klier komt te zitten. Hierdoor kun je na een aantal weken een BHA gezichtsmasker te hebben gebruikt, beginnen deze blackheads voorzichtig uit te knijpen. Blijf het BHA masker net zolang gebruiken totdat alle meeëters zijn verwijderd. Salicylzuur (BHA) is te vinden in Aloe Vera plantpoeder.

Van Salicylzuur is bekend dat dit het meest effectief werkt bij een PH-waarde van 3,2. Echter uit recente onderzoeken is gebleken dat Salicylzuur ook goed werkt bij een wat hogere PH-waarde.

 

Peelen en een diepere reiniging van de porïen doe je bij voorkeur één tot tweemaal per week. Aan het einde van dit artikel vind je een aantal eenvoudige recepten samengesteld met AHA’s en BHA’s. Zeker een oudere huid heeft hier zeer veel profijt van.


Let op: Vermijd direct zonlicht gedurende 24 uur na elke peeling met AHA’s of dieptereiniging met BHA.

 

* Bron: Why does PH matter for ahas and bhas van Labmuffin.com

Bio Aloe Vera plantpoeder fijn gemalen met BHA oftewel Salicylzuur: een effectieve exfoliant die de poriën diep reinigt.

Make-up verwijderen met pure olie


Onze nieuwe cleansing lotion is niet geschikt om make-up te verwijderen. Make-up kun je het beste verwijderen met een pure olie (mix).

 

Olie om je make-up te verwijderen of je huid te reinigen ?!? Wordt je huid daar niet juist heel vet van?

 

Juist niet, mits je de onderstaande methoden precies toepast. Dan kun je er zeker van zijn dat je nog heel lang blij zult zijn dat je deze natuurlijke reinigingsmethode hebt ontdekt!

 

oil cleansing met koudgeperste druivenpitolie voor het verwijderen van foundation of mascara

Koudgeperste druivenpitolie is een fijne olie met veel linolzuur om make-up van gezicht en ogen te verwijderen

Hoe verwijder je make-up van je gezicht en wenkbrauwen met olie?

 

Verdeel 1 hele eetlepel (5 gram) olie over je gezicht en hals. Masseer de olie een minuut lang in. Dit is onze favoriet voor alle huidtypes en alle leeftijden.

 • Na een minuut masseren pak je een microfleece doekje. Maak deze goed nat met warm water. Wring iets uit.
 • Leg de behoorlijk warme, vochtige doek op je gezicht en laat zo’n 30 seconden inwerken. Nogmaal nat maken en weer op je gezicht leggen.
 • Het doekje hierna goed uitspoelen. Maak het doekje weer goed nat met warm water.
  Veeg zacht en al deppend met het warme, natte doekje een deel van je huid schoon.
 • Spoel het doekje wéér goed uit.
 • Reinig en spoel nog zo’n 3-4 keer.


Je huid voelt heerlijk schoon, zacht en egaal aan. Je kunt hierna gerust nog een milde reiniger of toner gebruiken.

 

verwijder make-up met pure olie

Hoe verwijder je make-up van je wimpers en oogleden met olie?

 

 • Gebruik per ooglid een paar druppels olie zoals jojoba of olijfolie.
 • Masseer de olie op, onder en tussen de wimpers. Neem ook het boven- en onder ooglid mee.
 • Na een minuut masseren pak je een microfleece doekje. Maak deze goed nat met warm water. Wring iets uit.
 • Leg de behoorlijk warme, vochtige doek op je ogen en laat zo’n 30 seconden inwerken. Nogmaal nat maken en weer op de ogen leggen.
 • Het doekje hierna goed uitspoelen. Maak het doekje weer goed nat met warm water.
 • Masser zacht en al deppend met het warme, natte doekje beide ogen schoon.
 • Spoel het doekje wéér goed uit.
 • Reinig en spoel nog zo’n 3-4 keer.

 

Naast het verwijderen van make-up op je gezicht en wimpers, kun je deze oil cleansing methode ook toepassen voor de dagelijkse reiniging van je huid zonder make-up

Maak zelf natuurlijke reinigingslotions en AHA en BHA gezichtsmaskers

 

Naast het delen van zelfgemaakte natuurlijke cleansing lotions, geven we je ook graag de recepten voor de wekelijke peeling en dieptereiniging met AHA’s en BHA’s. Wil je make-up verwijderen zonder agressieve middelen te gebruiken? Lees dan snel verder.


Recepten natuurlijke cleansing lotions

 

Maak gezichtsreinigers bij voorkeur om de dag vers aan. Zo krijgt je huid de meest verse voedingsstoffen binnen. Wissel de recepten af en toe af omdat ze alle een eigen werking hebben.

 

Hoe maak je een natuurlijke cleansing lotion?

 

Doe de ingrediënten uit onderstaande recepten in een klein glaasje. Roer goed tot de poeders zijn opgelost. Laat 5 minuten staan. Het poeder is naar de bodem gezakt. Schenk wat van de vloeistof op een watje. Reinig hiermee je gezicht en hals. Pak nog een watje en herhaal stap 3 en 4 voor de restjes vuil. De reiniger hoeft niet te worden afgespoeld. Laat je gezicht opdrogen. Bewaar het restant afgedekt in de koelkast voor de volgende reiniging.

 

De onderstaande recepten zijn goed voor vier keer gebruik. De PH-waarde van alle cleansing lotions ligt tussen PH 5 en PH 5,5.

Dagelijkse gezichtsreiniger met Aloe Vera

Geschikt voor de gecombineerde of vette huid

 

20 gram bronwater of gedestilleerd water
0,25 gram Aloe Vera plantpoeder (een kwart afgestreken theelepel)

Dagelijkse gezichtsreiniger Ashwagandha-Aloe 

Voor de gevoelige, gecombineerde, droge, 40+ huid

 

20 gram bronwater of gedestilleerd water
0,5 gram Ashwagandha (een halve afgestreken theelepel)
0,25 gram Aloe Vera (een kwart afgestreken theelepel)

natuurlijke cleansing lotion met aloe vera voor de gecombineerde of vette huid
natuurlijke cleansing lotion voor de gevoelige 40+ huid met Ashwagandha en Aloe

Dagelijkse gezichtsreiniger Shankpushpi-Gotu Kola-Shikakai

Voor de gevoelige, gecombineerde, vette, 40+ huid

 

20 gram bronwater of gedestilleerd water
0,5 gram Shankpushpi (een halve afgestreken theelepel)
0,25 gram Gotu Kola (een kwart afgestreken theelepel)
0,12 gram Shikakai (een achtste afgestreken theelepel)

Dagelijkse gezichtsreiniger Ashwagandha-Shikakai

Geschikt voor de gevoelige, droge, 40+ huid

 

20 gram bronwater of gedestilleerd water
0,5 gram Ashwagandha (een halve afgestreken theelepel)
0,12 gram Shikakai (een achtste afgestreken theelepel)

natuurlijke cleansing lotion voor de oudere huid
natuurlijke cleansing lotion voor de gevoelige droge 40+ huid

Dagelijkse gezichtsreiniger Ashwagandha-Shankpushpi-Aloe Vera-Gotu Kola

Geschikt voor de gevoelige, gecombineerde, droge, 40+ huid

 

20 gram bronwater of gedestilleerd water
0,25 gram Ashwagandha (een kwart afgestreken theelepel)
0,25 gram Shankpushpi (een kwart afgestreken theelepel)
0,25 gram Aloe Vera (een kwart afgestreken theelepel)
0,12 gram Gotu Kola (een achtste afgestreken theelepel)

gezichtsreiniger anti-aging 100% natuurlijk

Recepten AHA en BHA gezichtsmasker (wekelijks gebruik)


Hieronder vind je een aantal recepten om je huid op natuurlijke wijze te peelen.

Gebruik maximaal per week één AHA-gezichtsmasker en één BHA-gezichtsmasker. 

De onderstaande recepten zijn voor eenmalig gebruik.

Wij adviseren je na een peeling een milde reiniger of toner te gebruiken met een PH-waarde tussen 5 en 5,5.

Wekelijkse peeling AHA gezichtsmasker
Yoghurt-Amla, PH 3,8 - melk- én fruitzuur

Geschikt voor alle huidtypes

 

1 eierdopje
10 gram bio volle yoghurt (1 volle eetlepel)
0,25 gram Amla (een kwart afgestreken theelepel)

 

Voeg de Amla bij de yoghurt en roer goed door. Breng het mengsel aan op een droog gezicht. Afspoelen of verwijderen met een microfleece doekje zodra de yoghurt is opgedroogd (ca. 20 minuten). Reinig na met de cleansing lotion. Vermijd de zon gedurende een dag of gebruik een goede zonbeschermer met hoge SPF. De nieuwe huid is nog geen zonlicht gewend.

AHA gezichtsmasker 100% natuurlijk

AHA gezichtsmasker met yoghurt en amla

Wekelijkse reiniging poriën BHA gezichtsmasker
Aloe Vera, PH 4,2 - salicylzuur


Geschikt voor alle huidtypes

 

1 eierdopje
5 gram water
5 gram olijfolie, druivenpit- of frambozenzaadolie
3 gram Aloe Vera plantpoeder


Voeg de ingrediënten bij elkaar en roer goed door. Breng het mengsel aan op droog gezicht. Laat 20 minuten intrekken. Spoel je gezicht af met warm water. Gebruik hierbij eventueel een microfleecedoekje om het masker van je gezicht te verwijderen. Gebruik na het masker een toner of cleansing lotion. Vermijd de zon gedurende een dag of gebruik een goede zonbeschermer met hoge SPF. De nieuwe huid is nog geen zonlicht gewend.

BHA gezichtsmasker met olie, water en aloe vera


Samengevat

Je wilt mogelijk niet terug als je deze manier van natuurlijke gezichtsverzorging eenmaal hebt uitgeprobeerd!

De cleansing lotion maakt je huidtextuur glad, de poriën klein, de huid gevoed en gehydrateerd, dag in dag uit

De natuurlijke peeling maskers met AHA en BHA maken het huidoppervlak nog zachter en schoner, week in, week uit