Home » Blog » Natuurlijke haarverf » Veelgestelde Vragen Henna

Veelgestelde Vragen Henna

Gepubliceerd op 2 januari 2014 om 05:53

Hier vind je de antwoorden op al je vragen over Henna Rajasthani.

Hoe precies verft henna mijn haar?


De plant Henna (Lawsonia Inermis) heeft van nature kleurmoleculen in zijn bladeren. Een aantal bladeren van de plant wordt geplukt en daarna gedroogd. Vervolgens tot een fijn poeder gemalen 2-3 keer gezeefd. Het resultaat is een heel fijn poeder dat veel kleurmoleculen bevat (Lawsone).

 

Als de gemalen hennabladeren zo fijn zijn gemalen (slechts 5% van de plant kan hiervoor worden gebruikt), is het resultaat een hennapoeder dat heel veel kleurmoleculen bevat en geschikt is om zowel je haar mee te verven als tatoeages mee te zetten. Men noemt dit soort henna: Body Art Quality Henna, oftewel BAQ Henna.

 

De kleurmoleculen komen echter pas vrij wanneer de cellulose van elk blad wordt afgebroken. Dit gebeurt onder invloed van een  lichtzure vloeistof.

 

Dit vrijkomen van de kleur bij pure Rajasthani henna gemiddeld 6 uur in de zomer en 10 uur in de winter. Wanneer de henna op het haar wordt aangebracht, dringen de vrijgekomen kleurstoffen de haarschachten binnen.

 

In je haarschachten zit keratine. De kleurstof zet zich in de keratine vast. Daar waar ook je eigen kleurpigment zit. De transparante hennakleur mengt zich met je eigen haarkleur. Er ontstaat een samenspel van roodachtige tinten met een hele natuurlijke uitstraling. Geen enkel haar is hetzelfde, dus het effect van henna op ieders haar is dan ook uniek.

 

Hoe zorg ik ervoor dat kleurmoleculen goed vrij komen?


Met gedestilleerd water of gedeminaliseerd water en wat citroensap, appelsap, sinaasappelsap of grapefruitsap. Je kunt je Hennapasta ook aanmaken met Hibiscus poeder of Amla.

 

Gebruik per 100 gram henna het sap van 2 citroenen of een glas appelsap.

 

Hibiscus heeft een hoge zuurgraad en zorgt ervoor dat henna zijn kleurmoleculen vrijgeeft tijdens de rustperiode. Tevens geeft Hibiscuspoeder een extra rode glans aan je haar.

 

Amla zorgt juist voor een verkoeling van de hennatint. Deze wordt lichtkoper in plaats van warm oranje

 

Let op: bij het gebruik van het zgn. knijpcitroentje (flesje met citroensap) kan de vloeistof het vrijkomen van de kleurmoleculen verhinderen door de aanwezigheid van olie en/of conserveermiddelen. Gebruik liever vers citroensap.


Hoe maak ik de henna aan?

 

Doe de benodigde hennapoeder in een schaal. Meng de hennapoeder met voldoende gedemineraliseerd water en het sap van 2 verse citroenen per 100 gram. Ook kun je een glas appelsap nemen in plaats van citroensap. 

Sap van 1 tot 2 citroenen per 100 gram pure henna. Appelsap kan ook. De lichtgroene kleur is na het mengen wat donkerder geworden. De geur is van gekookte spinazie.

Dek na het mengen de schaal luchtdicht af met plastic folie. Laat de pasta bij kamertemperatuur (20° – 21° Celsius) minimaal 6 uur (zomer) en minimaal 10 uur (winter) rusten. Je ziet de kleur langzaam vrijkomen, de spinaziegroene pasta wordt langzaam donkerbruin oranje.

Warmte versnelt het proces. Zo kun je je schaal bijvoorbeeld onder de dekens leggen of bij / op een vensterbank bij de verwarming. Als je ‘s nachts de verwarming uitdraait zoals de meeste mensen doen, kan het te koud zijn voor de henna om zijn kleurmoleculen af te geven. Laat de pasta in dat geval tot 24 uur rusten. Maar gelukkig kun je je kleur ook testen op je hand.

Dek na het mengen de schaal luchtdicht af met plastic folie. 
Laat de pasta bij kamertemperatuur  minimaal 6 uur (zomer) of 10 uur (winter) rusten.

Test je hennapasta of deze zijn kleurmoleculen goed heeft afgegeven

Tijdens de winter duurt het volledig vrijkomen van de kleur langer dan tijdens warme zomermaanden. Dit geldt voor zowel Rajasthani Henna als voor Jemenitische Henna. 

Om zeker te zijn dat de hennapasta alle kleurmoleculen heeft vrijgegeven. Check na 6 - 10 uur: doe een klein dotje pasta op de binnenkant van je hand. Laat het 1 minuut zitten. Spoel af. De vlek moet goed oranje zijn. Is dit niet het geval, laat de pasta nog 2 uur rusten en check weer. Heb je een heel koude kamer, reken dan op 24 uur rustperiode.

 

Wanneer alle kleurstoffen zijn vrijgekomen is je pasta gereed voor gebruik. De pasta moet je waarschijnlijk nog wat mengen met wat extra water, zodat het mengsel de structuur heeft van yoghurt. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen. Maak het weer niet te dun, want dan stroomt het uit je haar.

 

Hoeveel citroensap / appelsap / sinaasappelsap en water heb ik nodig?


Het verse sap van 2 citroenen per 100 gram henna is voldoende om de cellulose af te breken. Een glas appelsap (50 ml.) kan ook. Om de hennapasta smeuïg te maken, heb je ook gedestilleerd of gedemineraliseerd water nodig (bij Kruidvat te koop).


De mineralen en mogelijke verontreinigingen in hard water kunnen de kleuring beïnvloeden. Bronwater is zachter dan kraanwater, dus als je geen gedestilleerd/gedemineraliseerd water kunt krijgen, neem dan bronwater.

 

Hoeveel henna heb ik nodig?


- heb je superkort (stekeltjes) haar? 25 gram is meer dan voldoende.
- Heb je kort haar? 50 gram
- Heb je kort haar dat wel over je oren valt? 100 gram
- Heb je haar tot boven je schouders? 150 gram
- Heb je haar dat over je schouderbladen valt? 200 gram
- Heb je haar tot je middel? 300 gram
- Heb je haar tot je billen? 400 gram

 

Zorg dat je wel voldoende henna in huis hebt en dat je voldoende pasta aanmaakt. Het zou zonde zijn als je voor een stuk van je haar net geen henna genoeg hebt! Genoemde hoeveelheden zijn indicatief en ook afhankelijk van de hoeveelheid haar die je hebt. Heb je heel dichtgeplant en veel haar? Neem dan zekerheidshalve 50 tot 100 gram meer.

 

Ik hou hennapasta over, moet ik het weggooien?


Als je wat van het mengsel hebt overgehouden, is het zonde om het weg te gooien. Heb je de pasta voorlopig niet meer nodig? Verpak de hennapasta luchtdicht en lichtdicht en stop het in je diepvries. Het blijft vele maanden (3 tot 4 maanden) goed. Ook hennapoeder kun je in je diepvries bewaren als je het een tijd niet wilt gebruiken.

 

Mag ik de hennapasta in de koelkast bewaren?


Je kunt aangemaakte hennapastas maximaal 1 dag in de koelkast bewaren. Na 24 uur zal de kwaliteit van de henna langzaam achteruit gaan. 

 

Moet de hennapasta op droog of nat haar worden aangebracht?


De pasta werkt het beste op redelijk schoon en droog haar. Reguliere flesshampoos bevatten vaak siliconen en andere stoffen die op je haar blijven zitten. Wil je echt schoon haar zonder siliconen? Was dan je haar een keer met eco-wasmiddel om alle siliconen en reststoffen eruit te wassen. Doe dit 1 à 2 dagen van tevoren. 

 

Kan ik het zelf doen of laat ik het iemand doen?


Je kunt de pasta zelf aanbrengen. Hoe vaker je verft, hoe beter je erin wordt. Als je vriend of vriendin bereid is je te helpen, is dat altijd mooi meegenomen! 

 

Hoe gaat het verven precies in zijn werk?


Verf je haar in de badkamer. Trek een oud t-shirt aan of zet de verwarming hoog.
Zorg voor handschoenen. Henna kleurt je vingers dieporanje die er pas na een paar dagen uitgaan. 
Leg een oude handdoek over je schouders (of trek een oud t-shirt aan). Begin onderaan je haar en zet je bovenhaar vast met een haarklem.


Smeer wat vet (bijvoorbeeld wat crème of shea boter) op de randen van je gezicht, net onder de haargrens. Eventuele hennarestjes die dan op je gezicht zijn terechtgekomen tijdens het aanbrengen, kun je er gemakkelijk afvegen.


Pak telkens één dunne haarstreng en smeer deze streng van wortel tot uiteinde in met de pasta. Smeer het mengsel niet alleen aan de buitenkant van de streng, maar wrijf de pasta ook echt door de streng.

 

Breng streng voor streng elke keer een goede dikke laag aan. Wees niet zuinig! Alle haren, inclusief de wortels / hoofdhuid moeten zijn bedekt. Dit klusje lijkt lang te duren. Maar mijn lange haar is binnen 1 uur helemaal in de hennapasta gezet (dank je wel Henrie!). Het viel mij en hem in ieder geval heel erg mee :-)

 

Maak hierna je gezicht schoon als er wat henna op is gekomen. Hierna pak je de rol plastic folie en sla je de folie behoorlijk strak een aantal malen om je hoofd heen. Je kunt ook de rol afscheuren en weer een nieuw stuk folie plaatsen. Folie blijft heel goed zitten. Zorg ervoor dat je haar inclusief haargrens helemaal luchtdicht is ingepakt. Hierna doe je een grote handdoek om je haar heen. Zet de handdoek vast met een haarklem of een badstof grote haarband. De warmte zal zorgen voor een goede kleuring.

 

Met deze manier van inpakken van je haar, blijft de henna (, tenminste, als je de pasta niet te dun hebt gemaakt) perfect in je haar zitten tijdens de inwerking.

 

Hoe lang moet het er in blijven zitten?


Laat de pasta er minimaal 2-12 uur in zitten. Hoe langer je deze laat zitten hoe dieper de kleur wordt. Voor een intense diepe kleur mag je het gerust 8-12 uur lang laten zitten (dat doe ik altijd). Zeker lang laten zitten als je grijzend bent of helemaal grijs bent. Je hoofd voelt wel wat zwaar aan met ook nog de handdoek erbij (zeker als je lang haar hebt met veel henna erin). Dus je kunt het ook in de avond doen en daarna tot de volgende ochtend gaan slapen (dat doe ik meestal). Dan weet je als je wakker wordt dat je haar is veranderd! En de tijd gaat lekker snel als je slaapt. Leg voor de zekerheid wel een handdoek op je kussen. Mocht het toch gaan lekken.

 

Ja 2 – 12 uur voorbij: klaar ! En nu?


Ga douchen of in bad liggen. En spoel je haren heel goed uit totdat alle hennapasta uit je haar is en het water dat uit je haar komt nog maar heel licht oranje is. Je kunt je haar hierna wassen, maar het hoeft niet. Voordeel als je je haar niet wast, dat de kleur nog intenser wordt. 

 

Als je dan gedoucht hebt en je haar al dan niet hebt gewassen, trek dan, zolang je haar nog nat is, een oud-t-shirt aan. Haar behandeld met henna ‘bloedt’ altijd nog wat na; je gewassen haar geeft heel licht oranje vlekken op je t-shirt zolang het nog nat is. Als het droog is niet meer. Dit nabloeden van henna gebeurt 2 tot 3 wasbeurten lang nadat je het hebt geverfd.

 

Heb ik na het verven al meteen het goede resultaat?


Henna zal na het uitspoelen je haar tot 5 dagen na de behandeling dieper rood kleuren Dit gebeurt onder invloed van zuurstof. 

 

We hebben zelfs nog kleurveranderingen gezien na 6 dagen! Dit is een natuurlijk proces en kan niet worden versneld. Misschien door veel buiten te wandelen en de wind door je haren laat wapperen, zal het wat sneller gaan ;-) .

 

Na zo’n 4 dagen is de kleur definitief. Dus als de kleur nog wat oranje is de eerste dagen (bij blond of mediumblond haar), schrik dan niet. De kleur wordt straks mooi felkoper bij blond haar of (diep) kastanje, mahonie of auburn bij medium t/m donkerbruin haar.

 

Mag ik mijn haren in deze periode wassen?


Je mag na de behandeling en de eventuele eenmalige wasbeurt je haar in de dagen daarna niet wassen om het kleuringsproces niet verstoren. Was je haar pas na 4 of 5 dagen.

 

Chemische verf gaat na verloop van tijd vervagen. Hoe zit dat eigenlijk met henna?


De Henna kleur is gelukkig blijvend. Met andere woorden: henna vervaagt niet! De kleur blijft prachtig diep. Als je haar bruin of donkerbruin is, zie je nagenoeg geen uitgroei. Dit komt omdat henna zich zo mooi mengt met je eigen haarkleur, dat de uitgroei bijna niet opvalt.

 

Ik heb mijn haar geverfd (blond, koper, rood, mediumbruin, bruin, zwart etcetera). Mag ik deze henna gebruiken over mijn geverfde haren?


Ja dat kan. Deze henna dekt erg goed en is natuurlijk, zonder andere toevoegingen waaronder metalen. Dus deze henna kan prima worden gebruikt op geverfd haar. Je haar krijgt geen rare kleuren (groen).

 

Ik wil mijn haar chemisch verven, maar heb jullie Henna gebruikt. Mag dat?


Ja dat mag. Deze henna is natuurlijk zonder andere toevoegingen waaronder metalen. Dus als je na de hennabehandeling je haar misschien toch later chemisch wilt verven, kan dat! Eén uitzondering: als je je haar wilt bleken of blonderen, zal het niet mooi worden. Alle andere kleuren kunnen wel.
Je haar krijgt geen rare kleuren (groen), omdat het pure henna is. Je kapper zal je misschien zeggen dat het niet kan. Dat komt waarschijnlijk, omdat andere hennaverf vaak toevoegingen bevat en niet puur is. Je kapper heeft waarschijnlijk een keer meegemaakt dat het haar van zijn klant groen uitsloeg of hij heeft hierover gelezen.

 

Ik heb gelezen dat henna het haar stijler maakt. Hoe zit dat precies?


Omdat Henna telkens laagjes op je haar legt, kan je haar wat stijler worden. Bij de een wordt het haar helemaal stijl bij veel gebruik, bij de ander een beetje.

 

Ik heb mijn haar gepermanent, maar wil jullie Henna gaan gebruiken. Kan dat?


Deze henna mag worden gebruikt als je permanent in je haar hebt. Echter in het algemeen wordt henna niet aanbevolen bij het gebruik van permanent. Henna kan ervoor zorgen dat de permanent niet pakt. En andersom, de permanent kan onvoldoende pakken op haar dat met Henna is behandeld.

 

Ik heb grijzend haar / Ik heb grijs haar. Kan ik dan ook henna gebruiken?


Body Art Quality henna dekt grijze haren. De kleur van grijze haren wordt bij deze kwaliteit henna licht auburn. Heb je bruin haar met grijze haren ertussen, dan vallen de lichtere auburnkleurige haren niet op tussen de rest van het donkerder auburn haar. Hoe vaker je je haar met henna verft, hoe donkerder rood ook de grijze haren zullen worden. Grijs haar heeft geen eigen kleurpigmenten meer. Dus de hennakleur op grijs haar zal altijd wat lichter zijn dan die op de rest van je haar.
Grijze haren groeien sneller dan gekleurde haren. Dus ook al dekt goede, sterke henna de grijze haren goed, je krijgt na een paar maanden toch de uitgroei te zien. Na 3 tot 4 maanden (of eerder als je geen uitgroei wilt) kun je een hele haarbehandeling doen, of alleen je uitgroei verven. Omdat Henna zo natuurlijk is, zie je nagenoeg geen overgang als je alleen je uitgroei met henna verft.

 

Hoe vaak mag ik met henna verven?


Henna mag je zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Van Henna wordt je haar zacht en super glanzend en je hoofdhuid gezond.

 

Wordt mijn haar droog van henna?


Nee van pure henna zonder toevoegingen wordt het haar glanzend en zacht. Aan sommige henna wordt Sodium Picramate is toegevoegd. Dit is een sodiumzout dat ervoor zorgt dat de kleur van de henna intenser rood wordt. Deze stof kan je haar uitdrogen. Pure, Body Art Quality, verse henna heeft geen toevoegingen nodig om het haar goed te kleuren.

 

Verandert de kleur rood als ik vaak met henna verf?


Ja. Hoe vaker je henna gebruikt, hoe dieper de kleur wordt. Ook mogelijke grijze haren krijgen bij elke verfbeurt een steeds dieperrode kleur/gloed.


Voorbeeld: iemand met mediumbruin haar gebruikt 1 keer henna. Het haar zal een kastanjeachtige gloed krijgen. Deze persoon verft zijn haar nog een keer met henna. Het haar zal dieper kastanjekleurig worden. De derde keer kan het auburn/mahonie of donker auburn / mahonie worden. Dus hoe vaker je verft, hoe rijker en dieper de kleur wordt.


Hoe vaker je henna gebruikt, hoe glanzender je haar wordt. Als je vaak je haar verft met henna, krijgt de haarschacht steeds meer kleurende en lichtreflecterende keratine, waardoor je haar steeds meer gaat glanzen en steeds voller wordt.

 

Als je niet wilt dat de kleur verandert naar een donkerder roodtint, kun je er ook voor kiezen om alleen je uitgroei te verven van henna. Bij henna lukt dit heel goed omdat het zo’n natuurlijke uitstraling heeft.

 

Welke haarkleur of gloed krijg ik?


Ik wil graag henna gaan gebruiken om mijn haar te verven. Maar welke kleur wordt mijn haar als je blond, donkerblond, rood, medium bruin, donkerbruin, zwart of grijs/grijzend haar hebt?

 

Henna mengt zich met je eigen haarkleur. Onderstaande tabel zijn indicatiekleuren en kunnen afwijken van het uiteindelijke resultaat. Ook is het een heel verschil tussen je haarkleur in de schaduw / binnen, of wanneer je in het zonlicht staat. De kleurdeeltjes in de keratine van je haar reflecteren het zonlicht en je ziet een rode gloed. En als je vaker je haar met henna verft, wordt de kleur telkens voller en donkerder.

 

blond met 100% henna: roodoranje, in de zon een felle roodoranje gloed
donkerblond met 100% henna: iets donkerder roodoranje (levendig rood), in de zon een levendige
rood(oranje) gloed
rood: helderrood, in de zon een schakering van rode tinten
medium bruin: lichtauburn, in de zon een heldere auburnkleurige gloed
donkerbruin: donkerroodbruin/donker auburn, in de zon een warme, mediumdonkere auburn gloed
zwart: blijft zwart, maar in het licht/ de zon een donkere auburn gloed.
grijs: licht auburn

Voor meer foto’s van onszelf en onze klanten die deze henna hebben gebruikt, bezoek onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/LoulandNL en ga naar Foto’s of Albums.

 

Hoe beïnvloed ik de kleur?


voor een diepere kleur en intensere kleuring: laat het er lang in zitten (6 tot 12 uur). Voor een lichtrode gloed: laat het er kort in zitten: 1 tot maximaal 2 uur
verf je haar vaker: hoe vaker, hoe dieper en donkerder de kleur wordt
mix met indigo voor diverse bruintinten. Zie Veelgestelde vragen over Indigo

 

Ik wil bruin haar, kan ik henna mengen met indigo voor een bruine kleur?


Ja je kunt Henna mengen met Indigo voor diverse bruintinten of zwart. Lees verder op onze pagina: Veelgestelde Vragen over Indigo

 

Wat gebruik je zelf?


Ik heb lang, bruin tot donkerbruin haar. Met door de zon hier en daar wat kastanjebruin aan de punten. Zie foto. Ik heb mijn haar 2 keer met 100% henna geverfd. De eerste keer met Rajasthani henna uit India, de tweede keer met Yemeni henna. Ik ben langzaam grijs aan het worden (vooral bij mijn slapen en een aantal haren bovenop).Henna geeft diverse kleuren bij schaduw en verschillende lichtinvallen. Dat maakt henna zo mooi en natuurlijk! Vinden wij !

 

Mijn haar is nu nog steeds bruin. Maar dan zonder grijze haren. Mijn grijze haren hebben een mahonie/auburn kleur. Maar als ik in de zon sta, heeft mijn haar een dieprode (auburn) kleur met een kersenkleurige glans. Ik geef mijn haar 4 x per jaar een volledige henna verfbeurt. Tuurlijk heb ik een beetje uitgroei (grijs 3 cm), maar ik zelf zit daar niet mee. Als je dit wel erg vindt, is mijn advies om 1 keer in ongeveer 1-2 maanden de uitgroei te verven. Of een hele haarbehandeling zoals ik doe. Dat kan allemaal met Henna!

 

Ik zou graag alleen met henna willen verven. Maar ben zo bang dat mijn haar te rood wordt. Kun je meer uitleg geven?


Sommige mensen zijn bang om henna te gebruiken. Ze denken dat ze voortaan met vuurrood haar door het leven moeten. Het beeld bij Henna is ROOD. Vaak klopt dit beeld niet. Buiten het feit dat levendig rood prachtig kan zijn, bedenk dan ook dat:

 

Alleen wanneer je blond of mediumblond bent leidt een pure hennabehandeling tot (fel)koper haar. Op alle andere haarkleuren (geverfd of natuurlijk) zal henna zich mengen met je eigen haarkleur, waardoor je feitelijk een rode gloed krijgt, en nooit vuurrood haar. Je eigen haarkleur blijft erdoor heen schijnen.


Grijs wordt heel goed gedekt door pure henna. Alhoewel de meeste mensen kiezen voor een mix henna-indigo om hun grijze haar te verven voor bruine tinten.

 

Ik ben toch nog bang om henna te gebruiken. Maar wil het toch proberen. Wat raad je mij aan?


Als je zeker wilt weten wat het resultaat op jouw eigen haar zal zijn, raad ik je aan om plukjes haar uit je borstel te verzamelen en de henna hierop te testen. Maak slechts 5 gram hennapasta aan en rusten op de wijze zoals hierboven beschreven. 

 

Doe je plukje haar in het kommetje. En laat het luchtdicht 2 tot 8 uur rusten (afhankelijk van de kleur die je wilt). Was hierna het plukje haar uit. En laat het 4-5 dagen rusten. Na deze periode zie je precies hoe de kleur van henna op jouw haar uitpakt.

 

Je kunt een paar plukjes haar er ook eerder uithalen, zodat je verschillende roodtinten met elkaar kunt vergelijken.

 

Verkopen jullie trials henna?


Ja we verkopen kleine sample zakjes van tien gram, meer dan voldoende om zelfs 2 plukjes haar te kleuren. Zo kun je precies zien wat het effect is op je eigen haar. Henna heeft op elk haar een unieke kleuring. Sample zakjes passen door de brievenbus.

 

Kan ik allergisch zijn voor henna?


Het komt zelden voor dat iemand allergisch is voor henna. Wij hebben het nog niet meegemaakt. Maar je kunt er natuurlijk altijd allergisch voor zijn. Als je het zeker wilt weten, doe je een heel beetje hennapasta (waarvan de kleur is vrijgekomen) op je pols. Laat het daar minimaal 1 tot 2 uur afgedekt zitten. Spoel af en wacht 2 dagen. Kijk of je huid er niet allergisch op heeft gereageerd (jeuk, irritatie of bultjes).

 

Ik voel tijdens de behandeling een prikkend en/of jeukend gevoel. Is dit normaal?


Het komt zelden voor (wij hebben het nog niet meegemaakt) maar een klein percentage mensen kan een prikkerig of jeukend gevoel ervaren tijdens de behandeling met henna. Henna is alkalisch en heeft samentrekkende en antiseptische eigenschappen. Na het uitspoelen en wassen van je haar is dit gevoel weg (mocht je er last van hebben).

 

In welke gevallen mag henna niet worden gebruikt?


Als je een Glucose-6-fosfaat dehydrogenase (G6PD) Deficiëntie hebt. Meer informatie is te vinden op de site van Hematologie Nederland.


Kinderen onder de 8 jaar mogen geen hennabehandeling.

 

Zoveel informatie, is het moeilijk of zwaar om een hennabehandeling te doen?

 

Nee het is niet moeilijk. Als ik het bovenstaande verhaal samenvat:

1. Je haar goed schoon maken en laten drogen.
2. Henna mengen met water en een zure vloeistof, afdekken en wachten.
3. hennapasta in je haar doen, je haar afdekken en 1 uur voor een lichte tint, 8 uur voor een intense tint in je haar houden.
4. goed en lang uitspoelen (eventueel wassen, hoeft niet).

 

Elke keer denken wij, Hen en ik: “oh we moeten weer met de pasta aan de gang!” En elke keer zeggen we na dat uurtje: nou het valt eigenlijk reuze mee! Als het echt een vervelende of lange klus zou zijn om het erin te krijgen, zouden we het hier ook eerlijk zeggen. De henna pasta is erg romig. Smeert fijn uit. In tegenstelling tot de henna die ik vroeger (20 jaar geleden) in mijn haar deed.

 

Als het erg arbeidsintensief zou zijn, zouden we het ook eerlijk zeggen. Ik vraag elke keer aan Hen (hij heeft mijn haar nu 3 x gedaan): “Hen, is het vermoeiend, is het zwaar, is het moeilijk?” Hij antwoordt dan altijd: “nee het is niet vermoeiend, niet zwaar of moeilijk, gewoon lekker klodderen en inmasseren en goed opletten dat je alles dik insmeert”.

 

Ja natuurlijk, als je haar in de henna zit, moet je ook nog even het randje van je gezicht en je oren schoonmaken voordat je je haar in de plastic folie gooit. En ja, er kan wel eens een vlekje of twee op de tegels van je badkamer zitten. En tuurlijk, je handdoek is vies geworden. Al met al ben je vanaf insmeren t/m schoonvegen en folie een uur en 1 kwartier bezig (bij lang haar dan). Die tijd vliegt echt snel voorbij. En is tot nu toe altijd onze conclusie geweest: het valt eigenlijk heel erg mee! Ook het uitspoelen: omdat de henna zo fijngemalen is, spoelt de henna heel gemakkelijk uit je haar.

 

Ik vind de henna bij jullie best prijzig. Hoe kan dit?


De prijs van onze henna ligt wat hoger dan de henna die je in veel andere winkels kunt kopen. Dit heeft een aantal redenen:

Onze henna is gemalen van de meest kleurstofrijke bladeren (slechts 5% van de alle henna bladeren). 

Een tweede reden waarom deze henna wat duurder is het feit dat de Henna driemaal gezeefd is. Deze henna bevat dus relatief veel meer kleurmoleculen, omdat alleen het fijne poeder overblijft en geen andere toevoegingen (zoals hele kleine stukjes tak of zand). Het zeven is arbeidsintensief.

Een derde reden is dat de oorsprong van deze Henna bekend is. Bij de meeste Henna’s uit de winkel weet je niet waar hij vandaan komt. Louland importeert rechtstreeks BAQ Rajasthani Henna bij één biologische fabrikant in het Rajasthani gebied in India. 


Een vierde reden dat deze duurder is, is dat we precies weten wanneer de henna geoogst is. Hoe jonger de oogst, hoe beter de Henna kleurt.

 

De vijfde reden is dat we zeer goed verpakte Henna verkopen. Beide soorten zijn luchtdicht en lichtvrij verpakt en blijven daardoor lang vers.


 »