Home » Blog » Was je haar met natuurlijke shampoo » Zeep voor je haar

Zeep voor je haar

Gepubliceerd op 6 augustus 2014 om 14:23

Na een half jaar Chagrin Valley Soap & Salve ervaringen van onze klanten en ons zelf is het tijd voor een belangrijk artikel over zeep voor je haar ! We verkopen nu bijna een half jaar de fijne zepen voor je haar.

We hadden nooit verwacht dat zoveel mensen op zoek waren naar natuurlijke shampoo in de vorm van een vaste zeep.

 

Wat aanvankelijk bij ons begon als een leuk bijproduct voor onze winkel is inmiddels uitgegroeid tot een van de best lopende verzorgingsproducten uit onze Chagrin Valley lijn. We hebben veel positieve reacties gekregen van onze klanten. Heel hartelijk dank voor al jullie terugkoppelingen!

 

Een wereld van verschil tussen chemische flesshampoos en zeep voor je haar


Zepen voor je haar van Chagrin Valley worden met zorg en liefde vervaardigd door Ida die de recepten bedenkt en de zepen met de hand vervaardigd samen met haar familie. Elke zeep heeft 100% natuurlijke ingrediënten. De zepen met oliën, boters, kruiden en verse ingrediënten zijn zo samengesteld, dat er wel voor elk haartype fijne zepen te vinden zijn.


Zo gebruiken wij zelf alle 8 zepen voor Droog haar (ze zijn allemaal fijn met een net iets andere werking) en geen eentje valt ons tegen! De een voedt iets meer, de ander krijgt je haar wat meer volume van, maar bij echt geen een hebben we zoiets van: he nee! Maar we gebruiken we ook een aantal uit de categorie Zeep voor je haar voor Volume.

Ervaringen en Vragen van klanten tot nu toe

 

Waarom voelt mijn haar nu wel zacht, schoon, glanst het als een spiegel?

 

Zacht:

omdat in de zepen van Chagrin Valley alleen maar zeer hoge kwaliteit (biologische en koudgeperste) oliën en boters worden gebruikt, biologische etherische oliën, verse ingrediënten en bio kruiden en de verhoudingen precies goed zijn.

 

Schoon:


door verzeepte oliën en boters al dan niet met etherische oliën wordt je haar schoon zonder het evenwicht van je talgproductie te verstoren. Chemische shampoos leggen siliconen en parabenen om je haar heen. Dat is ook wel nodig, omdat SLS (Sodium Laureth Sulfaat) de talgproductie wel verstoort. Zonder al de siliconen en parabenen zou je haar een grote pluizebol zijn! Bah!


Als je eenmaal je haren hebt gewassen met zeep voor je haar, voelt je haar heel anders. Niet meer zo kunstmatig zacht, maar gewoon echt zacht, zoals haar hoort te voelen.

 

Glanzend als een spiegel:


die verzeepte oliën en boters laten je haar glanzen. Daarbij zorgt de azijnspoeling ook nog eens voor het wegspoelen van zeepresten en mineralen in hard water en het sluiten van de haarschubben. Extra glanzend haar is het resultaat.

 

Hoofdhuid fris en gezond:

chemische shampoos bevatten een agressieve stof die werkelijk alle natuurlijke vetten uit je haar en van je hoofdhuid verwijdert. Deze stof is initieel ontwikkeld om het vet van garagevloeren te verwijderen (SLS). Een beetje vet heeft elke hoofdhuid nodig om gezond te blijven. Als reactie op het totaal ontberen van talg op de hoofdhuid produceren de talgklieren juist meer talg. Een gevolg is dat je ELKE DAG je haar moeten wassen wegens een hoofdhuid die snel vet is.

 

Vaak zie je ook dat je een soort van roos krijgt bij gebruik van ‘normale’ shampoo. Je hoofdhuid vindt chemische shampoos niet fijn. Ook een veelgehoorde terugkoppeling van onze klanten is dat ze zo’n jeuk hebben van hun shampoo. Na het gebruik van zeep voor je haar schrijven ze ons: ik heb eindelijk geen jeuk meer op mijn hoofd! Geweldig toch!
Ik hoef niet meer elke dag of om de dag mijn haar te wassen


Nee, is dat echt zo? Ja !! Wat een heerlijkheid, om niet elke dag je haar te moeten wassen omdat je hoofdhuid stinkt en vet is (en de rest van je haar droog, laten we dat vooral niet vergeten! Dit is gewoon abnormaal! We zijn gewend geraakt om elke dag of minstens 1 keer per 2 dagen ons haar te wassen. We zijn het als normaal gaan ervaren. Ja want je hoofdhuid wordt nu eenmaal snel vet. Nee het is NIET normaal om je haar zo vaak te wassen. Chemische shampoos bevatten een heleboel talg verwijderende chemische stoffen die veel te agressief zijn om je hoofdhuid en haar schoon te maken. Ida zegt: deze stoffen zijn mooi om je afwas mee te doen, maar niet om je haren mee te wassen. Ik geef haar groot gelijk.

 

Laura's haren zijn gewassen met zeep voor je haar van Chagrin Valley: Rosemary Mint

 

Laura, een van onze klanten, heeft haar donkere dikke haar 2 x geverfd met henna. Ze gebruikt een haarzeep uit categorie Zeep voor je haar voor beginners: Rosemary Mint. 

De drie enige oorzaken waarom de overgang naar haarzeep (nog) niet lukt, zijn:

 

50% zegt: “Ik heb toch last van vet, stug, touwig en/of droog haar na het wassen met de zeep voor je haar. Hoe kan dat nou?” Ze verwachten direct mooi, glanzend, gezond en schoon haar en wat krijg je? Vettig haar dat aanvoelt als touw! Nou, mooie haarzepen zeg !


50% van alle mensen die overstappen op zeep voor je haar, ervaren bij de eerste keer wassen al glanzender, zachter en schoner haar. Na 3x keer wassen is het haar helemaal schoon en glanzend. Een Wereld van Verschil met chemische flesshampoos! 

 

  1. De grootste boosdoener: de reststoffen van vorige shampoos zoals siliconen. Deze stoffen blijven een tijdje in het haar hangen. Het kost tijd om deze eruit te wassen. Het kan 10 wasbeurten duren. Als je haar chemisch geverfd is, soms nog langer! 

  2. Met stipt op nr. 2: te weinig zeep en water gebruikt: zeep moet kunnen reinigen. Gebruik voldoende zeep en voeg voldoende water bij  om de zeep op te lossen en al je haren en hoofdhuid in te soppen. Zeep moet kunnen schuimen en reinigen!

  3. Als laatste: te weinig gebruik van (appel)azijn. Gebruik na élke wasbeurt in Nederland 160 ml. warm water en 40 ml. natuur-of appelazijn. Aan zeep worden geen stoffen toegevoegd zoals aan flesshampoos om de shampoo gemakkelijk uit te spoelen wegens het mineraalrijke water in Nederland. Er zijn landen in de wereld waar men zacht, mineraalvrij water heeft. In die landen spoelt de zeep prima uit zonder naspoeling.

 

Wat voor naspoelingen zijn er allemaal?

 

  • Natuurazijn: gemaakt van tarwe. Verwijdert de zeepresten-mineralen effectief en sluit de haarschubben.
  • Appelazijn: gemaakt van appel. Verwijdert de zeepresten-mineralen effectief en sluit de haarschubben.
  • Amla: Ayurvedisch fruitpoeder uit India. Amla bevat veel vitamine C en is ook lichtzuur. Amla sluit net als azijn de haarschubben en verwijdert zeepresten.


Let op: als je net begint met de natuurlijke haarzeep en je haar zit nog vol siliconen en andere stoffen, kun je beter eerst naspoelen met azijn. 

 

Advies hoeveelheid azijn en verhouding azijn-water

 

Verhouding azijn-water in Nederland: 20% op een ruime hoeveelheid spoelwater. Genoemde hoeveelheid is bepaald na 10 jaar ervaring met haarzeep en diverse verhoudingen. Nederland heeft behoorlijk hard kraanwater. Minder azijn leidt op langere termijn tot een build-up van zeepresten en harde mineralen. Je haar wordt dan dof, vet en touwig.


160 ml. warm kraanwater (80%) en 40 ml. natuur- of appelzijn (20%)

 

Hoe precies moet ik de azijnspoeling gebruiken?

 

Je wast je haar met één van de natuurlijke zepen van Chagrin Valley. Nadat je de zeep goed met warm water hebt uitgespoeld, giet je het azijnmengsel (water-azijn in een grote beker) over je haar. Je hoofd tijdens het gieten goed achterover houden, zodat het azijnmengsel niet per ongeluk in je ogen terecht komt. Daarna 30-60 seconden laten intrekken (zoals een conditioner). Daarna kort uitspoelen.

 

Amla geschikt om je haarzeepresten/mineralen uit je haar te wassen


Recentelijk hebben we Amla ontdekt. We lazen dat het fruitpoeder een PH waarde heeft tussen de 5 en 6. Ongeveer hetzelfde als azijn. Dus theoretisch zou Amla ook geschikt moeten zijn om de zeepresten uit het haar te verwijderen.
We zijn gaan experimenteren en ja hoor, ons vermoeden klopte: Amla verwijdert ook prima de zeepresten en mineralen uit je haar.

 

Advies hoeveelheid amla voor de naspoeling

 

160 ml. warm kraanwater (80%) en 1 afgestreken eetlepel Amla

 

Let op: als je net begint met de natuurlijke haarzeep of sterk gekruld haar hebt, dan is Amla minder geschikt. Gebruik dan uitsluitend azijn.

 

Zepen voor vet haar van Chagrin Valley

 

Als je op zoek bent naar een zeep voor je haar in de zomer, een seizoen waarin je hoofdhuid door zweet en talg sneller vet wordt, kijk dan in onze categorie Haarzeep voor vet haar. Deze zepen voor je haar drogen de hoofdhuid niet uit. 

 

Zeep voor je haar tegen roos

 

Als je chemische shampoos bent gewend, kan het zijn dat je denkt dat je roos hebt! Vaak is je hoofdhuid gewoon uitgedroogd en je talgproductie uit balans. Het gebruik van haarzeep zal de schilfertjes doen verdwijnen. Je hoeft niet persé een haarzeep voor roos te kiezen. 

 

Haarzepen tegen haaruitval

 

Deze zepen zijn gemaakt met met speciale oliën, boters en biologische kruiden om haarverlies te minimaliseren en een gezonde hoofdhuid te krijgen.

 

Zepen voor je haar voor volume

Zepen voor volume zijn voedende zepen die je haar niet verzwaren en zorgen voor meer volume. 

 

Als je eenmaal haarzeep gewend bent en je hebt de slag te pakken, wil je nooit meer terug naar chemische shampoos. Je haar voelt zo anders aan, zo zacht en schoon, zoals haren horen aan te voelen!

Het dikke haar van mijn vriend Hen(rie) die de Olive Babassu zeep fijn vindt. Hij gebruikt Amla (1 el) met water als naspoeling afgewisseld met natuurazijn. PS: die witte, niet gepigmenteerde lok had hij al vanaf dat hij baby was :-D


«   »